fbpx
bekeken: 1004 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Fource voegt ERA accu’s toe aan assortiment

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 12 oktober 2020, 13:42

Leestijd: 2 minuten

Fource breidt zijn assortiment exclusieve merken uit met AGM, EFB en SLI-accu’s van ERA. De onderdelenleverancier biedt standaard drie jaar garantie.

Hedendaagse voertuigen hebben veel meer elektronica aan boord dan vroeger, voor comfort zoals climate control, stoelverwarming en navigatiesystemen. Deze elektronica is ook nodig voor veiligheidssystemen zoals ABS, ADAS en emissiecontrole zoals het start-stopsysteem. Dit vereist een krachtige en vooral ook betrouwbare accu. ERA voldoet volgens Fource aan deze vraag door gebruik van de nieuwste calciumtechnologie (Ca/Ca). De accu’s zijn onderhoudsvrij en beschermd tegen lekkage. De kwaliteit is honderd procent gelijk aan OE, reden om standaard drie jaar garantie te geven op materiaal- en productiefouten.

Assortiment

Met ruim vijftig referenties dekt het productgamma meer dan 98 procent van het Europese wagenpark af. Het assortiment omvat drie accutypes, voor personenauto’s, lichte bedrijfswagens en trucks:

AGM-accu’s, voor maximale prestaties in moderne voertuigen met een geavanceerd start- stopsysteem en voertuigen in de middenklasse en hogere segmenten, die vanwege een groot aantal extra verbruikers, een accu met een grotere capaciteit nodig hebben.

EFB-accu’s, voor optimale prestaties bij voertuigen met een eenvoudig start-stopsysteem of die, vanwege extra verbruikers, meer capaciteit van de accu vragen.

SLI-accu’s, een betrouwbare keuze voor alle toepassingen zonder start- stopsysteem.

ERA-accu’s worden in Europa geproduceerd en kennen een kleine ecologische voetafdruk. Bij de productie (‘In Europa, voor Europa’) is minimale verspilling van materialen en energie een belangrijk criterium. Ook wordt het Zero Waste-principe toegepast en zijn de ERA-accu’s bijna geheel recyclebaar.

Training

Moderne auto’s met start-stopsystemen zijn uitgerust met batterijmanagement. Dit vergt extra kennis van de monteur. Daarom voorziet Fource, via haar Automotive Academy, binnenkort in trainingen over accu’s en batterij managementsystemen. Naast ERA heeft Fource accu’s van onder meer Bosch en Lucas in huis.

ERA is onderdeel van Rhiag Group Italy, beschikt over bijna veertig jaar ervaring in de auto-onderdelenmarkt en verkoopt meer dan 27.000 referenties uit vijftig productgroepen in meer dan tachtig landen. Tot de productgroepen behoren onder meer schakelaars, sensoren, interieurventilatoren, ontstekingsonderdelen, brandstofpompen, waterpompen, EGR-kleppen, ruitenwissermotoren en ruitbedieningsmechanismen.

Tags: , , , , , ,

FNV: Leden trappen…RDW akkoord met update…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties