bekeken: 496 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

‘Geef zakelijke rijder per 1 juli keuze in bijtelling’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 juni 2020, 09:25

Leestijd: < 1 minuut

Zakelijke rijders moeten al per 1 juli, en niet pas op 1 januari, de keuze kunnen krijgen voor wél of juist geen bijtelling te betalen. Het coronavirus heeft immers het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd, betoogt dienstverlener Leaseaholic.

Blijkens cijfers van RAI Vereniging wil ruim een kwart van de zakelijke rijders ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af. Veel zakelijke rijders zouden daarom nu al, halverwege het jaar, willen wisselen. Dat stellen LeaseAholic, fiscalist Autobelastingen mr. Heleen Elbert en diverse branche-experts.

De switch van wél naar niet bijtellen voor de zakelijke leaseauto bespaart kosten. Afgelopen jaar stopte volgens Vereniging Zakelijke Rijders 10% van de zakelijke rijders met het privégebruik. De Belastingdienst staat wisselen van de bijtelling pas weer toe op 1 januari. Nu echter de zakenauto het aankomende halfjaar zowel zakelijk als privé anders gebruikt gaat worden, zou wisselen per 1 juli zinvol zijn. “We vragen staatssecretaris Vijlbrief om het de Belastingdienst mogelijk te maken dat zakelijke rijders kunnen aangeven per 1 juli van bijtelling te wisselen.”

Zzp’ers

Met name zzp’ers en mkb’ers kunnen de lastenverlaging van de maandelijkse bijtelling goed gebruiken, stelt Leaseaholic. Eind 2019 reden er ruim 1 miljoen zakenauto’s rond in Nederland. Ongeveer 150.000 zakelijke rijders gebruiken hun zakenauto niet privé en betalen dus geen bijtelling.

Leasewinkel: loonstrook tonen…Tien nieuwe vestigingen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties