fbpx
bekeken: 825 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

‘Geen voorkeurspositie in privélease’

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 30 oktober 2019, 11:22

Leestijd: 2 minuten

De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in privélease oriënteren zich via de showroom. “Mensen linken privélease aan een automerk, niet aan een leasemaatschappij.”

Het is een opmerkelijke uitkomst van het onderzoek dat GfK onlangs deed naar privélease onder drie doelgroepen: privéleaseklanten, aanstaande autokopers/potentiële privéleaseklanten en een steekproef onder Nederlanders. Henk Delfos van GfK presenteerde enkele resultaten uit dat onderzoek op dinsdag 29 oktober tijdens het lease event dat Aumacon organiseerde in het kader van de publicatie van de nieuwste editie van de Leasemaatschappij Top-100.

Naamsbekendheid

Privélease is een groeimarkt die waarschijnlijk nog dit jaar de grens van 200.000 contracten zal slechten. Toch zijn er onder de aanbieders van privélease dus nauwelijks partijen die zich onderscheiden. Er is bijvoorbeeld niet één partij met een naamsbekendheid boven 25 procent. In de woorden van Henk: “Als men al bekend is met een bepaalde aanbieder van privélease, dan wordt dat nauwelijks meegenomen in de uiteindelijke keuze. Er is dus geen enkele voorkeurspositie in privélease.”

Opmerkelijk genoeg zijn het bekende merken als ANWB en Hema, met een bepaald vertrouwenwekkend imago, die het vaakst genoemd worden. Daar ligt dus voor onder andere leasemaatschappijen een heel terrein braak.
200.000

GfK doet sinds 2015 jaarlijks onderzoek naar privélease. Uit het recente onderzoek blijkt dat inmiddels 70 procent van de mensen bekend is met privélease en dat 19 procent het zelfs al overweegt. Slechts 10 procent van de Nederlanders heeft nog nooit van privélease gehoord. De belangrijkste reden om over te stappen op privélease is de belofte van zorgeloos rijden.

Kosten

Wat veel mensen weerhoudt van het privé leasen van een voertuig is dat privélease nog altijd als duur wordt gezien. Paradoxaal genoeg blijkt uit het onderzoek van GfK dat mensen eigenlijk geen goed beeld hebben van wat een auto per maand kost. Het gemiddelde bedrag dat men overheeft voor een privé geleasete auto is 242 euro per maand. En hoewel het de kosten per maand naar beneden zou kunnen brengen, is het merendeel van het Nederlandse publiek niet geïnteresseerd om de auto te delen met anderen, of het nu bekenden zijn of vreemden.

Tags: , ,

Peugeot en Fiat Chrysler…Hitachi neemt belang in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties