bekeken: 1174 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,63)

Gezamenlijk project leren op de werkplek

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 oktober 2016, 08:40

Leestijd: < 1 minuut

De zogenaamde O&O organisaties (A O, OOM, OTIB, OOMT en OVP) zijn gestart met een gezamenlijk project op het thema werkplekleren. Het project sluit aan bij de nauwe samenwerking die deze organisaties al langere tijd nastreven. Er is een ESF-financiering voor dit project aangevraagd.

De zes organisaties trekken al langere tijd gezamenlijk op om verschillende vraagstukken aan te pakken op het terrein van scholing en ontwikkeling. De ESF-aanvraag is een volgende stap hierin. “Met deze aanvraag kunnen we gezamenlijk inzichten delen en gericht inzetten”, aldus Erik Yperlaan, directeur OOM. “Maar nog belangrijker is dat met deze aanvraag de basis wordt gelegd om de implementatie van dit onderzoek breed in de techniek weg te zetten. Dat past binnen deze tijd van intersectorale samenwerking.”

Uit diverse onderzoek blijkt dat een werknemer gedurende zijn loopbaan verreweg het meest leert op de werkplek zelf. In technische branche wordt veel geleerd op de werkplek maar dit wordt niet bewust of onvoldoende ingezet, terwijl de technologische ontwikkelingen snel gaan en er zeker noodzaak tot leren is. Het blijkt ingewikkeld om de leercultuur op de werkplek blijven te beïnvloeden. In deze gezamenlijke aanvraag willen de opleidingsfondsen deze onderzoeken en publicaties samenbrengen en van daaruit concrete leersituaties en mogelijkheden op de werkplek ontwikkelen.

Tags: , ,

Verlovingsdans tussen Focwa en…Politiek volgens RDW passief…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties