bekeken: 1864 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Golf 8 wordt een mild hybrid

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 26 april 2018, 07:56

Leestijd: 1 minuut

Volkswagen zal bij de introductie van de Golf 8 de nadruk leggen op hybride aandrijving. Dat maakte de autofabrikant woensdag 25 april bekend in het kader van een symposium in Wenen over motoren en aandrijving.

Al eerder kondigde VW aan dat het de komende jaren zal investeren in de elektrificering van het modellengamma. Daarbij zal een tweesporenbeleid worden gevolgd dat zich richt op hybride en volledig elektrische aandrijving. De hybride Golf 8 zal een zogeheten mild hybrid zijn, met een 48 Volt starter-generator en een 48 Volt batterij aan boord.

Omwenteling

Deze introductie betekent tevens de start van een omvangrijke omwenteling voor alle modellen van de traditionele verbrandingsmotor naar hybride. Voor de aftermarket en de werkplaatsen is het een belangrijke stap. De Golf is immers een volumemodel, dat zowel de dealerwerkplaatsen als het universele autobedrijf de nodige klanten brengt. Bovendien zal de strategie van Volkswagen ook andere fabrikanten met hun volumemodellen deze richting opduwen.

Volgens Frank Welsch, bij VAG verantwoordelijk voor techniek en technologie, zal de Golf 8 hybride per 100 kilometer 0,3 liter brandstof besparen in vergelijking tot de vorige Golf. Daardoor zal ook de uitstoot verminderen.

Tags: , , , , ,

Bosch: nieuwe techniek, diesel…Formules à la carte
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties