bekeken: 1123 x
Waardeer dit artikel:
64 votes, average: 2,66 out of 564 votes, average: 2,66 out of 564 votes, average: 2,66 out of 564 votes, average: 2,66 out of 564 votes, average: 2,66 out of 5
(2,66)
(Inloggen is vereist)

Golf blijft verkooptopper

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 januari 2017, 10:32

Leestijd: 1 minuut

De Golf blijft aanhoudend populair. Dit blijkt uit de 38 miljoen Autorapporten die zijn opgevraagd bij het online autoplatform Finnik. Hieruit blijkt ook dat in 2016 nog maar 60 procent van de gespotte auto’s handgeschakeld is; de automaat is aan een opmars bezig.

Volgens Thomas Edens, directeur Finnik, zeggen 38 miljoen kentekenspots (elke keer als een Autorapport wordt opgevraagd voor een kenteken is dat een spot) veel over de Nederlandse automarkt. Hoe vaker een auto wordt gespot, des te gewilder is deze onder particuliere autokopers.

“De spots geven een goed beeld van trends en ontwikkelingen. Wat nog niet is veranderd, is het populairste model. Dat is nog steeds de Volkswagen Golf”, aldus Edens. De VW Golf heeft twee keer zo veel spots als de nummer twee op de lijst: de VW Polo. Op drie en vier staat de BMW 3-serie en de BMW 5-serie. Deze auto’s behielden in 2016 allemaal hun plek in de spotlijst.

Zwart en grijs

Benzineauto’s kregen de meeste spots: met ruim 65 procent is dit 3 procent meer dan het jaar daarvoor, terwijl de belangstelling voor dieselauto’s daalde met 3 procent. Ook LPG-auto’s lijken iets minder in trek. Verder houden Nederlanders blijkbaar niet van kleurexperimenten, want grijs en zwart zijn nog steeds het meest gespot.

Volgens Finnik kan de zakelijk rijder door het wegvallen van fiscale maatregelen weer kiezen met zijn hart. Alle auto’s (behalve volledig elektrische) vallen weer in de 22 procent bijtelling, waardoor elk model weer gelijke kans maakt. Dat is goed nieuws voor de occasionmarkt in 2020, aldus Finnik. Ook wordt gesignaleerd dat de SUV als tweedehands steeds populairder wordt.

Finnik informeert consumenten sinds januari 2015 middels een autorapport van Nederland. Het online platform biedt autonieuws en informatie over het kijken, kopen, rijden en verkopen van een auto. Finnik is onderdeel van VWE, dat voorziet in voertuiginformatie en -documentatie.

 

Tags: ,

Kavo voelt zich erin geluisd…ABD winnaar Renault Dealer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties