bekeken: 605 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,00)

Goodwood: primeurs op IAA-niveau

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 augustus 2019, 15:11

Leestijd: < 1 minuut

Het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed (4 t/m 7 juli) kende meer dan twintig introducties van nieuwe modellen. Daarmee staat het festival volgens de organisatie op gelijk niveau met erkende primeurtoppers als de IAA Frankfurt en de salon van Genève.

In Genève waren eerder dit jaar twintig nieuwe modellen en 22 concept-cars te zien, gepresenteerd door zeventien automerken. De IAA Frankfurt vindt volgende maand plaats. ‘Goodwood’ schopte het naar eigen zeggen tot 22 nieuwe modellen, afkomstig van 21 fabrikanten. Daarnaast maakten 26 onlangs gelanceerde auto’s hun opwachting. Het vierdaagse festival is daarmee veel meer dan ‘slechts’ een podium voor (snelle) klassiekers. Zo waren ook merken als Audi en Lexus waren van de partij.

Heuvelklim

De organisatie wijst erop dat op de reguliere autoshows voertuigen onder een dak en talloze spotlichten staan, terwijl de meer dan 200.000 bezoekers van Goodwood de nieuwe modellen daadwerkelijk kunnen zien rijden. Vast element is de heuvelklim met een hoogteverschil van ruim negentig meter, bij een hellingpercentage van bijna vijf procent.

Tags: , ,

45 jaar GolfVirtuele test gedragingen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties