bekeken: 853 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Gouden RAI Wiel 2018 oud-minister Schultz

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 27 maart 2018, 10:44

Leestijd: < 1 minuut

Oud-minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft gisteravond het Gouden RAI Wiel 2018 ontvangen. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner, uit handen van RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck.

Het comité van aanbeveling roemt Schultz onder meer voor haar bijdrage aan de introductie van autonoom rijdende auto’s en truck platooning.

Declaration of Amsterdam

schultz-gouden-rai-wielMelanie Schultz heeft gedurende twee kabinetsperioden (2010-2017) het ambt van minister van IenM vervult. Gedurende deze periode heeft zij het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie aangegrepen om de Europese landen op één lijn te brengen voor de  introductie van autonoom rijdende auto’s en truck platooning. De Declaration of Amsterdam was hiervan het tastbare resultaat.

Ook heeft Schultz zich gedurende haar ministerschap ingezet op het benutten van nieuwe technologie om de mobiliteit aangenamer en efficiënter te laten verlopen met het programma Beter Benutten. Met een veelheid aan lokale en regionale projecten is veel ervaring opgedaan hoe nieuwe technologie het gedrag van reizigers in de gewenste richting kan sturen.

Het Gouden RAI Wiel

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen. Met als oogmerk personen of instellingen op het gebied van verkeer en vervoer te eren en stimuleren. Eerdere prijswinnaars waren onder andere de ANWB en de afdeling Advanced Automotive Design van de TU Delft. Het comité van aanbeveling bestaat uit RAI Vereniging-voorzitter Steven van Eijck, Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Maxime Verhagen (Voorzitter Bouwend Nederland), Frits van Bruggen (Hoofddirecteur ANWB) en Berto Eckhardt (Bondsvoorzitter Bovag).

Tags: , , ,

Verblinding door moderne…Chinese Lynk & Co 01 komt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties