bekeken: 6196 x
Waardeer dit artikel:
513 votes, average: 2,66 out of 5513 votes, average: 2,66 out of 5513 votes, average: 2,66 out of 5513 votes, average: 2,66 out of 5513 votes, average: 2,66 out of 5
(2,66)
(Inloggen is vereist)

Goudmijn aan auto’s in oude schuur

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 december 2014, 09:12

Leestijd: < 1 minuut

Het is de natte droom van iedere autoverzamelaar: een klassiek exemplaar vinden in een oude boerenschuur. In een dorpje in het westen van Frankrijk is deze droom uitgekomen. Maar liefst zestig uiterst exclusieve automobielen werden aangetroffen. Geschatte waarde: 16 miljoen euro.

De verwaarloosde oldtimers zijn in vervallen schuren aangetroffen. Zestig in getal en van de meest exclusieve merken als Delage, Delahaye, Talbot Lago, Bugatti, Ferrari en Panhard-Levassor. De collectie is gevonden door het Franse veilinghuis Artcurial. “Sinds de ontdekking van de Schlumpf-collectie is een dergelijke verzameling niet meer gevonden”, aldus directeur Matthieu Lamoure van Artcurial. Het veilinghuis wil de auto’s exposeren tijdens de oldtimerbeurs Rétromobile in Parijs. Op vrijdag 6 februari gaan de auto’s onder de hamer.

De auto’s zijn het bezit van transportondernemer Roger Baillon die een verwoed verzamelaar was. Hij overleed tien jaar geleden. Zijn familie had geen notie van de waarde van auto’s.

Tags: , ,

Alleen particulier maakt meer…5,5 miljard aan wegenbelasting…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties