fbpx
bekeken: 1799 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,60)

Groeiende onderhoudsvraag start-stop-accu

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 25 augustus 2016, 12:17

Leestijd: < 1 minuut

Over vier jaar zal ongeveer één op de drie auto’s die bij de garage binnenkomen uitgerust zijn met een start-stopfunctie. Autobedrijven zullen dus een toenemend aantal voertuigen met die functie moeten onderhouden, meldt accuproducent Johnson Controls.

Volgens het concern zien de meeste bestuurders de autobatterij als een vervangingsonderdeel. Francisco Cecena, Marketing Director EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika) vindt het echter logischer om moderne batterijen te beschouwen als een onderhoudsonderdeel “Gezien hun geavanceerde rol in het voertuig.”

Om die reden introduceert Johnson Controls het Varta batterijtestprogramma, een oplossing die garages zowel in technisch als commercieel oogpunt ondersteunt. “Een batterijtest houdt klanten mobiel en bindt hen aan de garage. Autobestuurders willen gemoedsrust en voelen zich goed geholpen als ze kunnen vertrouwen op een batterij die naar behoren functioneert.”

Daarnaast komt er een Varta-platform dat onafhankelijke garages trainingen en gedetailleerde richtlijnen aanbiedt om batterijen beter te onderhouden en te installeren – en om hun toenemende complexiteit te beheersen. Beide initiatieven worden door Johnson Controles getoond op de komende Automechanika Frankfurt (13 t/m 17 september).

In de EMEA-landen verkoopt Johnson Controls 66 procent van zijn batterijen als vervangingsonderdelen. In Europa komt volgens de producent de vervanging van start-stop=batterijen langzaam op gang.

Tags: , , , ,

Kostenbesparing blijft…Importsterren van 2012
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties