fbpx
bekeken: 2029 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Grote onderdelenwebshop ATP failliet

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 25 maart 2020, 13:42

Leestijd: < 1 minuut

Autoteile Pöllath (ATP), met een omzet van bijna 120 miljoen euro één van Duitslands grootste onderdelenwebshops, heeft surseance van betaling aangevraagd.

ATP zat al enige tijd in zwaar weer en was in gesprek met de Zwitserse onderdelendistributeur Swiss Automotive Group (SAG, met een omzet bijna 800 miljoen euro) om te worden overgenomen. Aan die gesprekken kwam vorige week abrupt een einde en mede daarom heeft ATP nu de handdoek in de ring gegooid.

ATP meldt zelf dat er toch weer een gesprek met SAG is gestart en dat er gewerkt wordt aan een doorstart. SAG is overigens een partner van het internationale ATR-netwerk.

Concurrentie

Dat ATP het moeilijk heeft, is onder ander het gevolg van een grote online prijsconcurrentie bij onze oosterburen. Vorig jaar kwam de online banden- en onderdelendistributeur Delticom uit Hannover al in zwaar weer. Die kon na een financiële herstructurering overeind blijven. Eerder dit jaar ging met een omzet van 1,1 miljard euro de eveneens sterk op de online business leunende bandendistributeur Fintyre failliet.

Tags: , , , ,

Minister ziet geen databonus…Maandag 20 procent minder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties