bekeken: 1698 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Groupauto: nieuwbouw Diagnosexpert Center

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 25 maart 2019, 12:57

Leestijd: < 1 minuut

Groupauto Nederland heeft een perceel van 3.500 m² aangekocht in Baarn (nabij de snelwegen A1/A27) voor de bouw van een Diagnosexpert Experience Center voor universele autobedrijven.

Het zal ruimte bieden aan een high tech opleidingscenter, voor alle moderne autotechnieken. Monteurs van Carxpert, Autoexcellent en andere formules van Groupauto kunnen er training krijgen op niveau 5, met ADAS, pass thru, remote diagnose, hybrid & EV, chiptuning en telematica. Tevens zal er een ‘flagship’ autobedrijf worden gerund, waar bezoekers alle oplossingen van  Groupauto kunnen ervaren.

Toekomst

Het opleidingscenter wordt begin 2020 opgeleverd en zal tevens dienen als het landelijk kantoor van Groupauto Nederland, nu nog gevestigd in Eemnes. Overigens blijft de organisatie ook nog op andere locaties in het land trainen. Directeur Freek Blekxtoon noemt de stap een logisch vervolg op het eigen congres ‘The Experience’. Daar maakten eind 2017 zevenhonderd universele autobedrijven kennis met aankomende technologieën. Sindsdien is gewerkt aan het beschikbaar maken van de oplossingen.

Partnerships

Daarnaast gaat Groupauto een aantal (nog niet bekendgemaakte) partnerships aan die ook in dit Experience Center een plek krijgen. “Het huidige trainingscenter in Eemnes is te klein om meerdere groepen monteurs tegelijk te trainen”, licht Blekxtoon toe. Groupauto wil haar onafhankelijke toekomst graag zelf in de hand houden en richt haar kompas dus op eigen oplossingen.” Later dit jaar zal het Groupauto-congres ‘The Experience II’ plaatsvinden, waar alle oplossingen (waaronder ict-platform Compasso, pass thru en het eigen G-connect telematicaconcept) beschikbaar zullen zijn voor universele bedrijven.

Freek Blekxtoon op de bouwlocatie.

Tags: , , , , , , , , ,

Garageconcept Carteam groeit…Gouden RAI Wiel voor Fastned
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties