bekeken: 2880 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Hanneke (25) is directeur én monteur

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 1 november 2019, 14:28

Leestijd: < 1 minuut

Hanneke Oude Wolbers is sinds vandaag, op 25-jarige leeftijd, eigenares van autobedrijf Hein Franke in Oldenzaal. Ze heeft de onderneming overgenomen en Hein Franke op de loonlijst laten staan, net als monteur Jeroen Linthorst.

Zelf is ze zowel in de werkplaats als het kantoor actief. Daarnaast gaat ze een nieuwe bedrijfstak opzetten: de verkoop en het onderhoud van lichte bedrijfswagens. Ze rondde op het ROC Twente de opleiding tot 2e Autotechnicus af en werkte achtereenvolgens bij Huiskes-Kokkeler, Göritzlehner Truck & Bus, Century Autogroep en Veenhuizen Bedrijfsauto’s. “Ik ben van jongsaf helemaal gek van auto’s. De wagen die ik nu rijd, was oorspronkelijk een New Beetle maar heb ik omgebouwd in Herbie-stijl” (de Kever in de hoofdrol van Disney-films). Daarnaast heb ik altijd de droom gehad mijn eigen bedrijf te beginnen. Vanmorgen om 8.00 uur was het zover.”

Overnamekandidaat

Net als zij was ook (ex-)eigenaar Hein Franke al op jeugdige leeftijd ’s zaterdags bezig met autoherstel. Hij heeft er echter inmiddels bijna vijftig arbeidszame jaar opzitten, samen met zijn vrouw Lissy, en op zoek naar een overnamekandidaat. De formule waaraan het autobedrijf deelneemt (Autofirst) blijft ongewijzigd, net als de naam aan de gevel. Gezien de bekendheid in de regio, maar ook omdat de nieuwe eigenaar zegt “trots” te zijn dat ze het bedrijf van Franke kan voortzetten.

Tags: , ,

Kawe: ook sensoren en gasveren…Autoservice Alferink wordt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties