fbpx
bekeken: 2149 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Hoofdkantoor Opel NL naar Amsterdam

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 28 januari 2019, 17:06

Leestijd: < 1 minuut

Opel Nederland, nu nog gehuisvest in Breda, verhuist komende zomer naar Amsterdam. Daar zitten reeds de hoofdvestigingen van de Groupe PSA-merken Peugeot, Citroën en DS Automobiles.

Het is de opmaat naar een organisatie waarbinnen de merken de markt weliswaar autonoom zullen blijven bedienen, maar waarbinnen ‘back office’ verdere synergieën zullen worden gecreëerd. Op dit moment maken de Nederlandse merkorganisaties nog deel uit van de PSA Benelux-organisatie, die wordt aangestuurd door Stéphane Levi, ceo PSA Benelux. Na de fysieke samenvoeging zal de Benelux-organisatie transformeren naar een Nederlandse PSA-organisatie, waarbinnen de merken autonoom, vanuit de eigen, specifieke merkidentiteit zullen blijven opereren.

Pace

Opel maakt sinds 1 augustus 2017 officieel deel uit van Groupe PSA. Honderd dagen na de bekrachtiging van de overname door Groupe PSA presenteerde Opel haar strategische herstructureringsplan Pace,  dat als belangrijkste pijlers winstgevendheid, elektrificatie en internationale groei kent. De daaropvolgende herstructurering van de organisatie, ook in Nederland, is inmiddels grotendeels afgerond. De verhuizing van het Nederlandse hoofdkantoor naar Amsterdam is “een volgende logische stap in het herstructureringsproces.”

Marktaandeel

In 2018 noteerden de vier merken onder de PSA-vlag in Nederland met meer dan 100.000 geregistreerde voertuigen een gezamenlijk aandeel van 19,25 procent in de markt van personen- en lichte bedrijfswagens. In het laatstgenoemde segment realiseerden Peugeot, Citroën en Opel, met een gezamenlijk deel van 22,63 procent, op basis van groepsresultaat het marktleiderschap in Nederland.

Tags: , , ,

Autoschade Noord-Limburg bij…Groeiende acceptatie van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties