fbpx
bekeken: 754 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Hoog autonome auto BMW-Daimler in 2024

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 5 juli 2019, 08:49

Leestijd: < 1 minuut

De samenwerking tussen BMW en Daimler op het gebied van autonoom rijden gaat inmiddels zo ver dat beide autofabrikanten laten weten in 2024 gezamenlijk een hoog autonome auto op de weg te zetten.

Het gaat om level 4 op de schaal van 5 van autonoom rijden. Dat wil zeggen: een auto die onder bepaalde omstandigheden langere stukken, voornamelijk op de snelweg, geheel zelfstandig kan rijden.

Joint venture

Om dit te bereiken investeren beide Duitse autofabrikanten in een joint venture, waar 1200 technici voor aan de slag gaan en waarin meer dan 1 miljard euro wordt geïnvesteerd.

Los van de samenwerking heeft BMW aangekondigd om in zijn iNext-programma al in 2021 een level 3 autonome auto op de markt te brengen. Connectiviteit, ADAS, diagnose over the air, inclusief updates en intelligente navigatiesystemen zullen grotendeels de basis vormen voor een succesvol autonoom rijdende auto.

Ook bij level 4 kan de auto niet zonder een bestuurder van vlees en bloed. Beide fabrikanten werken overigens al samen bij het ontwikkelen van slimme navigatiesystemen. Samen met onder andere Audi zijn de beide fabrikanten mede-eigenaar/investeerder in kaartenmaker Here.

Tags: , , , ,

Verpakkingen Hella beter…Brancheorganisaties beducht op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties