bekeken: 654 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

IAA verhuist van Frankfurt naar München

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 maart 2020, 15:26

Leestijd: < 1 minuut

De eerstvolgende editie van de IAA-autoshow vindt niet plaats in Frankfurt maar in München. De steden Berlijn en Hamburg hebben het nakijken. Met de verhuizing vanaf 2021 komt een einde aan zeventig jaar ‘Frankfurt’.

Brancheorganisatie VDA had de keus uit zeven kandiderende grote Duitse steden. Na de eerste selectieronde resteerden er nog drie. VDA looft onder meer de kwaliteit van de Münchense binnenstad (waar voortaan een deel van de IAA-activiteiten gaat plaatsvinden), de nabijheid van grootschalige evenementslocaties en de sterke reputatie van de regio als het gaat om innovatie, technologie en industrie. De komende weken wordt met de overheid in de Zuid-Duitse deelstaat onderhandeld over de concrete uitvoering van de aanstaande verhuizing.

Vervoersconcepten

De verplaatsing is het gevolg van de aanhoudend tegenvallende bezoekerscijfers in de voorbije jaren. Ook klonk aanzwellende kritiek op de wijze van uitvoering in Frankfurt. Die zou te zeer een statisch podium zijn voor automodellen – nieuw en klassiek – en te weinig oog hebben voor nieuwe vervoersconcepten, conform de veranderende maatschappelijke kijk op mobiliteit. De Internationale Auto Ausstellung vindt om de twee jaar plaats, telkens in september.

Tags: ,

Reorganisatie dreigt bij…Ook subsidie elektrische auto…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties