fbpx
bekeken: 768 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

IBKI herstart per 25 mei examens

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 18 mei 2020, 13:50

Leestijd: < 1 minuut

In overleg met de RDW heeft IBKI besloten om de examens voor apk-keurmeesters, LPG-technici en tachograaf-technici vanaf maandag 25 mei geleidelijk weer op te starten.

Om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM heeft de toetsinstantie een eigen protocol opgesteld. Dit betekent onder meer dat per examen minder kandidaten worden toegelaten. Door de komende maanden extra examenmogelijkheden aan te bieden, verwacht het exameninstituut de achterstand te kunnen inlopen.

Bevoegdheid

IBKI besloot naar aanleiding van het kabinetsbeleid om haar examens vanaf 16 maart stil te leggen. Aan keurmeesters wier bevoegdheid hierdoor dreigde te verlopen, werd een tijdelijke verlenging met vier maanden verleend. Ruim twee maanden later kunnen de examens weer worden opgestart. Op 25 mei beginnen in Nieuwegein de eerste examens voor keurmeester (APK-2) en in Zwolle examens voor bevoegdheidsverlenging (APK-2). De voorlopige planning is om eind juni weer examens voor zware voertuigen (APK-1) af te gaan nemen.

Keurmeesters

IBKI wil zo veel mogelijk vasthouden aan de al geplande examens. Wel zullen de komende weken de keurmeesters worden benaderd die kort na 16 maart examen zouden doen. Die kunnen dan voorrang krijgen. Het gaat met name om keurmeesters van wie de bevoegdheid om te keuren tijdelijk is verlengd. Naar verwachting zal deze groep tijdig opnieuw examen kunnen doen, zodat een tweede tijdelijke verlenging niet nodig is. De examens voor tachograaf-technici zullen als vanouds plaatsvinden in Nieuwegein en op de locaties van de opleiders zelf. Deze examens zullen waarschijnlijk vanaf medio juni weer gaan plaatsvinden. IBKI zal controleren of de locaties voldoen aan haar eigen protocol.

Instructies

Alle examenkandidaten zullen vooraf instructies ontvangen. Ze geven aan wat van hen wordt verwacht en wat kandidaten op de examenlocaties van IBKI kunnen verwachten. In elk geval zal voorafgaand aan elk examen in een kort persoonlijk gesprek worden vastgesteld of kandidaten gezond zijn. Bij twijfel mag een kandidaat niet aan het examen deelnemen.

Tags: , , , , , ,

Investeringsenquête: uitstel…Historische daling Europese…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties