bekeken: 3319 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

ILT onderschept illegale lading koelmiddel

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 5 maart 2019, 13:05

Leestijd: < 1 minuut

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft op woensdag 27 februari een illegale partij aircogassen onderschept. Dat meldt de rijksdienst op zijn website.

De betrapte handelaar ging dubbel in de fout. Hij had de stoffen geïmporteerd zonder de noodzakelijke toestemming van de Europese Unie. Daarnaast werd het gas vervoerd in wegwerpcilinders. Die zijn verboden in de Europese Unie, omdat restanten niet op een milieuvriendelijke manier verwerkt kunnen worden.

Milieudelict

Een inspecteur van ILT werd door de Douane op het spoor gezet van de handelaar in auto-onderdelen. In diens magazijn in de omgeving van Rotterdam trof de inspecteur 123 cilinders aan met een gewicht van 13,6 kilogram per stuk. Ter vergelijking: 1 kilogram van dit broeikasgas staat gelijk aan de uitstoot van 1430 kilogram CO2. Dat komt overeen met het verbranden van ruim 450 liter diesel.

De ILT heeft de partij in beslag genomen. Er is een proces-verbaal opgemaakt voor het milieudelict. Ook werd een bestuursrechtelijke dwangsom opgelegd om te voorkomen dat de handelaar in herhaling valt. De Inspectie doet verder onderzoek naar herkomst en verblijfplaats van nog eens 477 cilinders van deze handelaar.

Tags: , , ,

Jaguar I-Pace is 'Auto van het…VW stelt bouwplatform EV’s…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties