fbpx
bekeken: 866 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Indicata ziet daling in occasionverkoop

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 18 november 2020, 12:40

Leestijd: < 1 minuut

De occasionverkoop is in oktober met 4,2 procent gedaald in vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar. Daarmee komt er een einde aan een maandenlange stijging van de occasionverkopen.

Dat blijkt uit cijfers van Indicata, onderdeel van Autorola. Directeur Indicata Nederland, Frank Tanke, licht de cijfers toe: “In maart april zagen we de occasionverkopen inzakken. De omloopsnelheid zakte zelfs naar 3,5, terwijl het marktgemiddelde 4,8 is. In juni en juli zagen we een stijging van de verkopen. Mensen waren massaal uit het ov gestapt en er was geld over dat normaal aan een vakantie werd besteed, dus namen de occasionverkopen toe. Dat was een beweging die we niet zagen bij de verkopen van nieuwe auto’s. Blijkbaar hebben mensen die normaal een nieuwe auto zouden kopen in die periode een gebruikte auto aangeschaft. In oktober zien we eigenlijk voor het eerst sinds de coronacrisis uitbrak een daling van de occasionverkopen tot een niveau onder dat van voor de crisis, al is die daling niet direct dramatsich. Ik denk dat het samenhangt met toenemende onzekerheid als gevolg van de tweede lockdown.”

Retail- en handelsprijzen

Verwonderlijk blijft het achterblijven van schommelingen in de retailprijzen, terwijl de handelsprijzen dit jaar toch behoorlijk fluctueerden. Frank Tanke: “In het begin van de coronacrisis zag je leasemaatschappijen massaal auto’s dumpen. De retailprijzen bleven echter op ongeveer hetzelfde niveau. Net zo goed zie je de prijzen onveranderd blijven nu de handelsprijzen weer omhoog gaan. Ik heb daar geen verklaring voor.”

Geely ontwikkelt viercilinder…Bosal trekhaken terug in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties