fbpx
bekeken: 2351 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Jaguar I-Pace is ‘Auto van het Jaar 2019’

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 4 maart 2019, 16:59

Leestijd: < 1 minuut

De volledig elektrische Jaguar I-Pace is verkozen tot Auto van het Jaar 2019. Het is de eerste keer dat Jaguar deze prestigieuze prijs wint.

De Europese Auto van het Jaar-jury bestaat uit 60 autojournalisten uit 23 landen. Zij vellen een oordeel over technische innovaties, design, prestaties, efficiëntie en prijs-kwaliteitverhouding. Ceo  Ralf Speth van Jaguar Land Rover, zegt vervuld te zijn met trots nu de eerste elektrische auto van het merk meteen leidt tot deze prijs. Hij typeert het voertuig als een “ware game-changer.”

Oplaadservice

Het model is ontworpen en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk. Meer dan achtduizend klanten – waarvan driekwart in Europa- hebben de elektrische SUV al aangeschaft. Klanten kunnen via een app of een elektronische tag met hun I-Pace gebruikmaken van de oplaadservice. Het abonnement biedt toegang tot meer dan 85.000 laadpunten in Europa. De I-Pace heeft sinds zijn introductie in 2018 wereldwijd meer dan 55 prijzen gewonnen.

Tags: , ,

Hyundai meeste registraties EV…ILT onderschept illegale…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Ted Sluymer: 4 maart 2019 om 19:28

Al decennia loopt deze verkiezing achter de feiten aan. In de eerste plaats is het jaar nog láng niet voorbij en kan er dus best een auto komen die héél wat interessanter. Of heeft de jury een glazen bol? Nee hoor, de Jaguar is een aardige auto die minder presteert op zijn accu.

En dan buigen 60 journalisten uit 23 landen zich over de prijs-/kwaliteitverhouding? Ik zou zeggen: misschien eens wat dieper buigen, want in vergelijking met andere SUV’s van Jaguar is de I-PACE een krappe auto met rare eigenschappen als het om laden gaat. Alleen aan snelladers lurkt het ding met een beetje tempo. Hang je hem aan een gewone laadpaal dan is hij pas vol als je op vakantie bent geweest. Maar de prijs, in vergelijking met wat je krijgt geboden, gaat nergens over. Het is gewoon een verdraaid mooie Jaguar met een peperduur accupakket. Niet echt onderscheidend in vergelijking met andere elektrische auto’s dus.

De Jaguar I-PACE mag zelfs niet eens de Auto van het Jaar 2018 worden genoemd, want is er één auto die spraakmakender is dan de Tesla Model 3? Dacht het niet. Voor wat betreft 2019 denkt ik dat Audi en Porsche hoge ogen kunnen gooien en ik vind de nieuwe Peugeot 208 (ook elektrisch) buitengewoon aardig. Misschien moet de verkiezing één keer worden overgeslagen om in de juiste cadans te komen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties