fbpx
bekeken: 910 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Jaguar maakt elektrische E-type definitief

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 24 augustus 2018, 11:31

Leestijd: < 1 minuut

Op aanvraag gaat de klassiekerafdeling van Jaguar originele E-types ombouwen en voorzien van elektrische aandrijving. De bouw vindt plaats bij Classic Works in Coventry.

Het besluit vloeit voort uit de “overweldigende reacties” die de conceptcar oogstte op het Jaguar Land Rover Tech Fest 2017. Het is altijd mogelijk om de auto weer te voorzien van zijn oorspronkelijke aandrijflijn met verbrandingsmotor.

Maatwerk

Technische specificaties en prijzen worden later bekendgemaakt. Jaguar Classic wil eerst de concrete belangstelling polsen. Bovendien zal veelal sprake zijn van maatwerk. Naar verwachting worden de eerste exemplaren medio 2020 in productie genomen. Jaguar Classic mikt, met dank ook aan het lage voertuiggewicht en de geringe luchtweerstand, op een actieradius van 170 kilometer met een volle lithium-ion-batterij. Die heeft 40 kWh in huis, kan in zes tot zeven uur volledig worden opgeladen en heeft dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht als de originele zescilinder-in-lijn XK-motor.

Touchscreen

Los van de andere aandrijflijn heeft de elektroversie een aangepast instrumentarium, led-koplampen en een dashboard met touchscreen infotainment (optioneel). Doordat de aandrijving dezelfde afmetingen en gewicht heeft als de benzinemotor en versnellingsbak, konden de structuur, wielophanging en remmen van het origineel ongewijzigd blijven. Daardoor behoudt de auto volgens Jaguar zijn oorspronkelijke rijeigenschappen. De aandrijving maakt  gebruik van diverse Jaguar I-Pace-componenten.

Bij Jaguar Land Rover Nederland hebben zich volgens pr-manager Aldo van Troost nog geen E-type-eigenaren met concrete belangstelling gemeld. “Maar gezien de destijds ook vanuit ons land positieve reacties zou het mij niet verbazen.”

Tags: , , , , ,

Klassieke Porsche met nieuwe…VW start met 1500 E-Golfs…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties