bekeken: 1943 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,73)

Javé Almere start autodeelformule Stapp.in

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 31 maart 2016, 06:22

Leestijd: < 1 minuut

De autodeelformule Stapp.in gaat van start in Almere. Autobedrijf Javé gaat als derde franchisenemer de samenwerking aan met de Barneveldse initiatiefnemer Brandsen Auto’s.

Achterliggende gedachte van het concept is mobiliteit bieden zonder de vaste lasten van een eigen auto. Volgens Frans Janssen, directeur van Javé, is Almere klaar voor deze transitie van bezit naar gebruik. “In sommige wijken loopt de parkeerdruk hoog op, maar mensen willen wel mobiel blijven. Door twee auto’s van Stapp.in in een wijk te plaatsen, blijven bewoners mobiel, maar loopt de parkeerdruk niet op.”

In de komende drie jaar wil Janssen bouwen aan een dekkend netwerk van Stapp.in-auto’s in Almere. Met de start zijn in eerste instantie vier auto’s beschikbaar. Twee bij Autobedrijf Javé en twee in de wijk Almere Haven, de Hoven. “Zodra deze wijk de formule omarmt, gaan we verder met de naastliggende wijk. Over drie jaar hopen we dan vijftig auto’s te hebben die dagelijks gebruikt worden.”

Naast particulieren wil Stapp.in Almere ook zakelijke rijders tegemoetkomen. De formule is voornamelijk interessant voor medewerkers die slechts incidenteel een auto nodig hebben. Mede-eigenaar Reinald Bronkhorst typeert Stapp.in als “een oplossing voor de lokale markt. Daarom werken we steeds met lokale autobedrijven om de formule uit te rollen.” Het franchiseconcept wordt sinds november 2014 uitgerold via lokale autobedrijven in Nederland.

Tags: , ,

A2SP wordt Mobi-ID…Remarketing Bochane naar BCA…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties