fbpx
bekeken: 2597 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,69)

Johnson Controls fuseert met Tyco

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 januari 2016, 15:18

Leestijd: < 1 minuut

De fusie tussen Johnson Controls (Varta batterijen en auto-interieurs) en Tyco levert een concern op met een omzet van 50 miljard dollar. Zowel Tyco als Johnson Controls zitten midden in een periode van herstructurering. 

Tyco splitste het concern in drie delen die ieder redelijk zelfstandig hun weg binnen de Tyco Holding vervolgden. Johnson Controls heeft wat kleinere units verkocht en heeft haar automotive interieurs divisie in de etalage staan. Volgens Financial Times wordt ook een koper voor Varta gezocht.

De fusie is deels een overname, want Johnson Controls koopt één van de drie divisies van Tyco (brandbeveiligingsystemen). Interessant is dat Tyco nog een belang heeft in een in 2007 afgesplitst concern; TE Connectivity. In het aanstaande telematicatijdperk kan dat nog een onverwachte parel zijn. De Amerikaanse regering is niet zo blij met de fusie/overname, want Johnson Controls zal na de fusie haar domicilie in het Ierse Cork kiezen, waar Tyco al haar hoofdkantoor heeft. Dat betekent dat de Amerikaanse belastingdienst achter het net vist wat betreft de te innen belastingpenningen.

Tags: , , ,

Kawe verliest oudgediendeDaihatsu-dealers starten…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties