fbpx
bekeken: 2554 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,73)

Johnson koopt Recaro en Keiper

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 december 2010, 15:28

Leestijd: < 1 minuut

Toeleverancier Johnson Controls koopt Recaro en diens zusterbedrijf Keiper. De overname moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten, maar zal naar verwachting in de eerste helft van 2011 worden afgerond. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Keiper is leverancier van stoelverstelmechanismen en zal geïntegreerd worden in de metaal- en mechanismedivisie binnen de productgroep stoelcomponenten. Recaro zal hierbinnen een nieuwe productbusinessunit vormen. Onder de overname vallen ook de 4750 medewerkers die in de zeven landen werken voor de groep Keiper Recaro. De Braziliaanse tak van Keiper valt buiten de overname. Martin Putsch, ceo van Keiper Recaro legt uit: "Als onderdeel van Johnson Controls kunnen we beter inspelen op de vraag van de toekomstige automotive markt, waarbinnen globalisatie en standaardisatie steeds verder worden doorgevoerd."

Behalve stoelen en interieurdelen, is Johnson Controls bekend als leverancier van instrumentenpanelen en interieurelektronica. De bekende accufabrikant Varta maakt eveneneens onderdeel uit van Johnson Controls.

Tags: , , , ,

Nog steeds niet genoeg van…Optimisme bij Oskamp
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties