bekeken: 821 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Joint venture TPMS van Huf en Baolong

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 20 juli 2018, 09:48

Leestijd: < 1 minuut

De Duitse TPMS-fabrikant Huf richt een joint venture op met de Chinese automotive toeleverancier Baolong. De samenwerking moet vanaf 2019 zorgen voor snellere groei op het gebied van R&D, inkoop, productie en verkoop. Het hogere doel: een plek in de mondiale top-drie.

Huf is actief bij de eerste montage en op de vervangingsmarkt. Het heeft 224 werknemers, in Duitsland, de VS en China. Baolong is in eigen land op twee locaties actief en daarnaast onder meer in de VS, Duitsland, Polen en Japan. Er zijn circa vierhonderd mensen in dienst.

Familiebedrijf

Familiebedrijf Huf bestaat al meer dan honderd jaar. De in eigen huis ontwikkelde TPMS-producten gaan naar wereldwijde automotive en truckfabrikanten. Meer dan twintig jaar geleden stond Huf aan de wieg van het bandenluchtdruksysteem. De beursgenoteerde partner Baolong werd in 1997 opgericht en produceert onder meer ventielen, uitlaatpijpen en (sinds 2002) TPMS-oplossingen. Wat dit laatste product betreft geldt Baolong als marktleider in China.

Door de handen ineen te slaan, kunnen beide partners hun klanten een bredere range van producten bieden. Er komt een vijfkoppig bestuur, onder aanvoering van topmannen van beide concerns. Voor de meer operationele zaken is een Executive Team samengesteld. Baolong krijgt 55 procent van de aandelen in de joint venture, Huf de overige 45 procent.

Ideale partner

Lars Placke, senior vice-president bij Huf, betitelt Baolong als “de ideale partner, omdat onze markten elkaar perfect aanvullen en we op die manier samen onze internationale positie uitbouwen. De joint venture brengt ons nog dichter bij onze klanten.” Baolong-president Charles Zhang: “Ons doel is in de top-drie te komen van ’s werelds grootste leveranciers op dit gebied.” De handtekeningen zijn overigens nog niet gezet: dat gebeurt begin september.

Tags: , ,

Q2 Marktplaats: SUV’s minder…Tellerstand Duitse…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties