bekeken: 1371 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Koreaanse Hankooks onder ‘Franse’ C3

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 24 januari 2018, 11:38

Leestijd: < 1 minuut

De Koreaanse bandenfabrikant Hankook mag de vierseizoenenbanden leveren als optie op de af fabriek geleverde Citroën C3 Aircross.

Het is een opmerkelijke keuze van de Franse autofabrikant, waarover de Duitse website Gummibereifung bericht. De band tussen Michelin en Citroën wordt steeds minder innig. Helemaal internationaal wordt het verhaal als je bedenkt dat de auto in het Spaanse Saragossa van de band rolt.

Uiteraard is Tony Lee van Hankook Tire Europe opgetogen over het feit dat zijn merk de banden mag leveren aan Citroën. “We verheugen ons in een verdere samenwerking met de tweede grootste autofabrikant van Europa, nu ook voor het merk Citroën.”

Eerder mocht Hankook ook al banden leveren voor de eerste montage van zustermerken Opel/Vauxhall en Peugeot.

Keuze

Nog opmerkelijker is het dat de consument voor het eerst de keuze krijgt of hij zijn nieuwe auto met zomer- dan wel vierseizoenenbanden geleverd wil krijgen. In het geval van de C3 Aircross is de keuze tussen Hankooks Ventus Prime 3-zomerbanden of de Kinergy 4S vierseizoenenbanden.

Voor de aftermarket is deze doorbraak uiteraard ook interessant. De markt voor vierseizoenenbanden zal er ongetwijfeld verder door toenemen.

Tags: , , ,

Fource beste overall…BEM opgelucht: geen pauze…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties