bekeken: 1499 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

‘Laadinfrastructuur blijft achter bij vraag’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 februari 2020, 12:59

Leestijd: 1 minuut

Er komen in Nederland 23 laadpalen per dag bij. Om gelijke tred te houden met de groei van het wagenpark elektrische auto’s zou dat het zesvoudige moeten zijn.

Dat zegt directeur Jeroen Kruisweg van leasemaatschappij ALD Automotive in een interview met De Telegraaf. De situatie wordt nog nijpender, omdat er dit jaar veel nieuwe elektrische modellen op de markt komen die aanzienlijk lager geprijsd zijn dan de Tesla Model 3, die eind vorig jaar voor een hausse in de autoverkopen zorgde. In combinatie met privélease verwacht Jeroen Kruisweg dan ook dat ALD in 2020 flink zal groeien.

Autodelen

ALD zal zich daarnaast in 2020 vooral richten op een verdere digitalisering. “Digitaal autodelen met autocheck wordt belangrijker. Dan ze je een auto neer en dan kun je met de app kijken waar een auto staat. Wij zien dat er nu in nieuwe wijken al naar dergelijke oplossingen wordt gezocht, omdat er soms maar 0,3 parkeerplek per woning is.”

Jaarcijfers

ALD maakte vandaag zijn jaarcijfers bekend. In Nederland groeide de vloot van de leasemaatschappij met 43 procent tot een totaal van 71.700 voertuigen. Dit komt mede door de overname van Stern Lease. Ook de groeiende vraag naar privélease en elektrisch vervoer droegen sterk bij aan het resultaat.

Ook wereldwijd groeide de vloot van ALD in 2019, en wel met 6,1 procent tot 1,76 miljoen voertuigen.

Deze week werd de Smart Mobilitymonitor gepresenteerd, een gezamenlijke productie van kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders en onderzoeksbureau Improof Research. Hieruit blijkt onder meer de enorme potentie die er schuilt in autodelen. De Smart Mobilitymonitor kost € 995,- ex btw. Bij aanschaf is desgewenst een persoonlijke toelichting op locatie inbegrepen. Meer informatie is te vinden op de site van Automotive Insiders.

ACM: Schakel Auto mag naar…Fintyre-dochter vraagt uitstel…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties