bekeken: 1647 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Laadpalen bij Autocrew/Bosch Car Service

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 12 maart 2020, 15:34

Leestijd: < 1 minuut

Autocrew en Bosch Car Service introduceren laadpalen voor hun conceptpartners. De stroomstations zijn in de werkplaats te gebruiken of te monteren aan de buitenzijde van het bedrijfspand.

Ook kunnen de laadpalen aangeboden worden aan de klanten van de conceptpartners, bijvoorbeeld bij de verkoop van een elektrische auto. Verder komt er in 2020 een grote landelijke multimediacampagne. Die moet de e-autobezitter duidelijk maken dat hij bij Bosch Car Service en Autocrew terecht kan voor aankoop, onderhoud, reparatie en diagnose.

Beide concepten geven een training volgens NEN-9140. Bosch was nauw betrokken bij het schrijven van deze norm. Alle werkstappen in het cursusboek kunnen worden gebruikt in de eigen bedrijfsvoering. Aan bod komen zaken als hoofdrelais, e-machine, interlockcircuit, inverter, converter en isolatiebewaking. Voor het behalen van het e-voertuigcertificaat moet een praktische en theoretische toets worden behaald.

Geïntegreerd

“Wij integreren het werken aan e-voertuigen in meerdere trainingen”, zegt Michiel Frijters, concept manager Bosch Car Service. “Natuurlijk hebben wij, net zoals ander concepten, de training veilig werken aan e-voertuigen volgens NEN. E-Mobility hebben wij ook geïntegreerd in onder meer de ADAS- en Pass-Thru-trainingen. Hiernaast kunnen de conceptpartners terugvallen op onze hotline, indien er assistentie nodig is bij reparatie of onderhoud aan e-voertuigen.”

Begin deze week presenteerden ook Carprof en Autovakmeester een eigen laadvoorziening.

Tags: , ,

Coronavirus: afzeggingen The…‘Versnel proces vrije…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties