bekeken: 650 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Launch vernieuwt ADAS-kalibratieapparatuur

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 15 augustus 2019, 15:49

Leestijd: 1 minuut

Om onder meer schadeherstellers nog beter te kunnen ondersteunen heeft Launch nieuwe apparatuur voor het kalibreren van ADAS ontwikkeld.

De Launch X-431 ADAS PRO heeft voor de meeste automerken kalibratiepanelen beschikbaar voor de kalibratie aan de voorzijde, achterzijde en zijkant van het voertuig. Het nieuwe systeem maakt ADAS-kalibratie voor het totale voertuig mogelijk.

De nieuwe Launch is bedoeld voor onder meer autocarrosseriebedrijven, bandenbedrijven, autoglasservicebedrijven en professionele werkplaatsen voor de kalibratie van ADAS bij vervanging of reparatie van camera en/of sensoren.

Voordelen

Een van de voordelen van het nieuwe systeem is dat de hoogte-instelling van het kalibratiepaneel elektronisch gebeurt en niet handmatig. Ook wordt de afstand tussen kalibratiebord en wielklemmen gemeten met twee laserunits en niet handmatig met een rolmaat. Daarnaast kan de opstelling gefixeerd worden voor een betere stabiliteit en correcte instellingen. Alle panelen zijn los leverbaar en de opstelling is universeel, en dus ook geschikt voor een ander merk diagnosesysteem dat voorzien is van ADAS kalibratiesoftware. Het ADAS-systeem wordt geleverd inclusief VAG-paneel, wielklemmen en radarreflector.

Nationaal Schadecongres

Investeringen in ADAS-kalibratieapparatuur zijn een van de oorzaken voor het stijgen van de kosten van schadeherstel. Over de prijs van schadeherstel gaat het tijdens het Nationaal Schadecongres van kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders op 10 september. Meer informatie over de sprekers en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website.

Tags:

Content neemt Kia-dealerschap…Arnd Franz opvolger John Quinn…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties