bekeken: 1127 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Leaseplan partner voor zonneauto Lightyear

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 13 december 2018, 15:58

Leestijd: 1 minuut

Leaseplan Nederland gaat samenwerken met Lightyear, het Nederlandse bedrijf dat als eerste partij ter wereld een elektrische zonneauto ontwikkelt voor consumenten.

Leaseplan Nederland wordt leasingpartner van Lightyear voor de Lightyear One, de eerste auto die het bedrijf produceert. Naar verwachting rijdt de Pioneer Edition van de Lightyear One in 2020 op de Nederlandse wegen.

Lightyear, opgericht door drievoudig Solar Challenge-winnaars, opent deze week zijn  productielocatie aan de Automotive Campus in Helmond. De Lightyear One is de eerste elektrische auto die het mogelijk maakt om in Nederland acht- tot tienduizend kilometer per jaar op zonne-energie te rijden, met behulp van geïntegreerde zonnecellen. Het design van de auto is volgens de beide partijen “nog top secret”. Wel is al bekend dat het gaat om een vijfzits hatchback met allwheeldrive en een actieradius tot achthonderd kilometer.

Prototypes

Lightyear is de afgelopen jaren gegroeid tot honderd medewerkers. Het bedrijf werkt samen met engineeringbureaus FEV en EDAG om in de zomer van 2019 de eerste prototypes te lanceren. In 2020 worden de eerste verkochte Lightyear One’s geleverd. Dankzij de samenwerking met Leaseplan Nederland kan de zonneauto niet alleen gekocht, maar ook geleased worden. Zo wordt de auto direct toegankelijk voor een bredere, zakelijke doelgroep.

Statement

Erik Henstra, managing director van Leaseplan Nederland: “Wij willen onze klanten de mogelijkheid bieden een krachtig duurzaamheidsstatement te maken, door te rijden in ’s werelds eerste zonneauto voor consumenten.” Lex Hoefsloot, ceo van Lightyear, zegt dat zakelijke rijders een voortrekkersrol spelen bij de introductie van nieuwe technieken. “Dat zagen we ook eerder bij de elektrische auto. De ervaring van Leaseplan zal ons zeker verder brengen op weg naar de brede lancering van de Lightyear One in 2020.”

Tags: , , ,

Vak D en Vak U, komen ze ooit…Schaalvergroting of de vent in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties