bekeken: 411 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Leaseplan Energy: goedkoop groen laden

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 11 juni 2020, 12:14

Leestijd: < 1 minuut

Leaseplan heeft een meerderheidsbelang genomen in de Amsterdamse start-up PowerD, aanbieder van laadoplossingen voor elektrische voertuigen. De leasemaatschappij wil een actieve marktspeler worden op het terrein van ‘slim laden’, duurzame en emissievrije mobiliteit.

Onder de naam Leaseplan Energy start 15 juni een platform waarmee leaserijders van elektrische auto’s groene stroom kunnen laden wanneer die het best beschikbaar (en goedkoopst) is. Klanten kunnen zo besparen op hun oplaadkosten en de CO2-uitstoot van hun elektrische wagenpark omlaag brengen.

Nog dit jaar wil Leaseplan Energy zo’n drieduizend Nederlandse EV-leaserijders binnen de Leaseplan-vloot aansluiten. Daarna wordt het platform uitgerold in de belangrijkste Europese landen waar het bedrijf actief is. Leaseplan heeft zijn elektrische voertuigen in eigendom en wil de concurrentie aan met gevestigde energieleveranciers en -retailers. Het zegt als eerste partij het eigen marktvolume te gebruiken om ‘groen laden’ tot de norm te maken.

Afgelopen jaar is proefgedraaid met het platform en de bijbehorende gebruikers-app. Daarmee kan de leaserijder bepalen wanneer de batterij van zijn elektrische voertuig opgeladen moet zijn.Volgens directeur Oscar Westerhof draagt ‘slim laden’ bij aan het evenwicht tussen vraag en aanbod op de markt van duurzame energie. PowerD zal Slim-laden en soortgelijke producten onder white-label ook uitrollen voor derden, zoals autoleasemaatschappijen, organisaties en bedrijven met een omvangrijk eigen wagenpark.

Tags: , , , ,

Explora en MahaExplora:…Meer gebruik steunmaatregelen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties