bekeken: 1112 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Leaseplan lanceert autodeel-app ‘Tess’

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 6 mei 2019, 10:46

Leestijd: < 1 minuut

Leaseplan Nederland lanceert een app waarmee zijn private-leaseklanten zelf hun auto kunnen delen met vrienden en familie. Met de (pilot)app, genaamd ‘Tess’, kunnen gebruikers reserveringen maken, hun parkeerlocatie checken en de administratie regelen, zoals het verrekenen van gebruiks- en brandstofkosten.

‘Tess’ moet de bezwaren wegnemen die consumenten soms hebben om een auto te delen met een onbekende. Deze terughoudendheid is volgens Leaseplan een belangrijk obstakel bij de doorbraak van autodeelplatforms.

Uurtarief

Om die reden is met de app het voertuig te delen met of verhuren aan familie en vrienden. Zij kunnen de leasekosten bijvoorbeeld gelijk verdelen over alle deelnemers of een uurtarief bepalen. Met een Tikkie kan de leaserijder aan het einde van de maand de kosten terugvragen. De app is geïntegreerd met Google Maps en maakt gebruik van een ‘tracking beacon’ dat bepaalt waar de auto staat. Gebruikers kunnen via Google Assistent met ‘Tess’ praten op hun mobiele telefoon, hun smartwatch of via Google Home. Erik Henstra, Managing Director Leaseplan Nederland, zegt dat ‘Tess’ meer informatie moet opleveren over de motieven om een auto wel of niet te delen en de dagelijkse toepassing. “Zo kunnen we onze Car-as-a-Service-oplossingen nog beter laten aansluiten op de wensen van onze klanten.”

Travelcard

‘Tess’ wordt zes maanden getest binnen een groep van honderd private-leaseklanten van Leaseplan Nederland. De ambitie is om de app vervolgens verder uit te rollen. Deelnemers ontvangen een uitnodiging om zich aan te melden voor de pilot. Het baken in de auto informeert de app wie de bestuurder is en waar het voertuig zich bevindt. Door middel van de tankpas – van Travelcard – worden de brandstofkosten centraal geregistreerd, met het oog op verdeling onder de gebruikers. Leaseplan koos om praktische redenen voor de naam ‘Tess’: makkelijk te onthouden, Nederlands, kort en ook internationaal goed toe te passen.

Tags: , , , , ,

Volvo: half jaar betaald…Retrofit eCall op Bosch…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties