bekeken: 2027 x
Waardeer dit artikel:
232 votes, average: 2,60 out of 5232 votes, average: 2,60 out of 5232 votes, average: 2,60 out of 5232 votes, average: 2,60 out of 5232 votes, average: 2,60 out of 5
(2,60)
(Inloggen is vereist)

Leaserijders rekken contract op

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 september 2016, 10:07

Leestijd: 1 minuut

Leaserijders kiezen vaker dan voorheen voor contractverlenging in plaats van een nieuwe auto, voorspelt Leaseplan. De verwachting is dat leaserijders de leasetermijn vaak zullen oprekken naar de maximale termijn van 5 jaar, wat volgend jaar een drukkend effect zal hebben op de registratiecijfers.

De recente wijzigingen in het fiscale beleid is het voor leaserijders financieel aantrekkelijker om hun huidige leaseauto te behouden, dan een nieuwe leaseauto te bestellen. Dit jaar loopt een groot aantal leasecontracten met een gunstig bijtellingstarief af. Het gaat in Nederland naar schatting om ruim 20.000 contracten met een bijtelling van veertien procent of lager.

Omdat het afsluiten van een nieuw leasecontract de afgelopen jaren vaak voordeliger was, koos voorheen slechts een op de zes leaserijders voor verlenging. Uit een peiling van Leaseplan blijkt dat inmiddels ruim eenvijfde van de leaserijders kiest voor verlenging van het contract. De gemiddelde verlengingsduur loopt bovendien op van ruim een halfjaar naar een jaar.

Martijn Versteegen, woordvoerder van Leaseplan, Nederland licht toe: “In veel gevallen is verlengen nu gunstiger voor leaserijders met bijvoorbeeld een Renault Mégane of een Ford Focus in de 14%-bijtellingscategorie. Wagenparkbeheerders profiteren bovendien met terugwerkende kracht van een lager leasetarief, wat ook voor hen al gauw een paar honderd euro kan opleveren.”

Tags: , , , , ,

Axalta lanceert nieuw lakmerkJoint-venture Volvo en Autoliv…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties