ADAS-congres op Leaseauto Testdag

De eerste Leaseauto Testdag (donderdag 20 september) voor zakelijke rijders én wagenparkbeheerders staat deels in het teken van het ADAS-congres (Advanced Driver Assistence Systems).

Een van de sprekers belicht namens Waymo, de zelfrijdende auto van Google, de verschillen en overeenkomsten tussen ADAS en zelfrijdende systemen, de samenwerking tussen overheden en marktpartijen. Mark Maaskant van Prodrive vertelt over de voors en tegens van ADAS.

AutoRAI

De eerste Leaseauto Testdag is een initiatief van VZR (Vereniging Zakelijke Rijders) en Promedia Group, in samenwerking met auto-importeurs, leasemaatschappijen en aanverwante automotive partners. Leaserijders en wagenparkbeheerders worden geïnformeerd over de ontwikkelingen op de zakelijke markt. Ook kunnen ze plaatsnemen in leaseauto’s om proef te rijden. Verder zijn er de hele dag workshops, over thema’s als  mobiliteitsbudgetten, private lease en bijtellingstips. “Met dit evenement bieden we de zakelijke rijder een aantrekkelijk alternatief voor het gemis van de AutoRAI”, stelt VZR-voorzitter Jan van Delft.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †