Elektrische Mini vervangend vervoer bij Profile

Wie als zakelijk leaserijder naar een van de ruim 170 Profile-vestigingen gaat voor auto-onderhoud of -reparatie heeft vanaf nu grote kans om in een Mini Electric te rijden als vervangende auto. Begin januari zijn de eerste dertig Mini’s aan vestigingen door heel Nederland geleverd. Profile, Story ‘s-Hertogenbosch (BMW & Mini-dealer) en LeasePlan tekenen voor het project.

Menno Kuipers, directeur Car bij Profile International, schetst de achtergronden. “Onze Profile-ondernemers kiezen bewust voor de Mini Electric als groene vervangende auto voor hun klanten vanwege de premium rijbeleving. Nu de eerste batch Mini’s in gebruik is genomen, krijgen we enthousiaste reacties van onze klanten. Wij voeren al jarenlang onderhoud uit voor de zakelijke markt en zien de Mini Electric als een gebaar naar de zakelijke rijder die een sportieve, duurzame auto met maximaal rijcomfort wenst. En dat geldt natuurlijk ook voor particuliere klanten die de Mini Electric huren als zij hun auto naar Profile brengen voor APK, onderhoud of reparatie.”

Alle Profile-vestigingen met een Mini Electric zijn volledig toegerust om alle onderhoudswerkzaamheden voor elektrische auto’s uit te voeren. Hier ging een grondige voorbereiding aan vooraf. Zo zijn de monteurs EV-opgeleid, de werkplaatsen ingericht met EV-gereedschappen en -apparatuur en staat er een laadpaal voor elk pand. De laadpalen zijn gemakkelijk te herkennen aan de groene parkeerplaatsen voor elektrische auto’s. De ondernemers die de transitie naar duurzaam rijden al gemaakt hebben, zijn trots op het EV-certificaat dat bij hen aan de muur hangt. De vestiging Zeeland gaat nog een stapje verder: hier worden maar liefst zes Mini’s opgeladen met eigen opgewekte zonne-energie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.