Financiallease.nl tekent 20.000ste contract

Met het leasecontract voor “een prachtige Volkswagen Transporter”, zoals commercieel directeur Jurriën van Dijk trots laat weten, heeft Financiallease.nl zijn twintigduizendste auto in de lease gebracht.

De actieve portefeuille bedraagt daarmee op dit moment ruim 13.000 voertuigen.

Groei

Financiallease.nl is in de zeven jaar van zijn bestaan dan ook hard gegroeid. Dat blijkt volgens Jurriën van Dijk onder andere uit de verdubbeling van het aantal aanvragen en nieuwe contracten in twee jaar tijd. “Daarnaast is ons team gegroeid van twintig naar vijftig personen in twee jaar tijd en groeit de vlootomvang circa 40 procent per jaar.”

Mkb

De aanbieder van financial lease voor de zakelijke markt heeft vooral klanten in het mkb, in het bijzonder kleine zelfstandigen met een maximale vlootomvang van circa vijftien voertuigen voor wie de aanschaf van een auto te zwaar op de balans weegt. Financiallease.nl verzorgt de financiële afwikkeling van zowel nieuwe als tweedehands leaseauto’s. “Wij werken als ondernemers, voor andere ondernemers. Wij helpen hen bij hun financieringsbehoeften en nemen alle administratie uit handen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat zij blijven doen waar ze goed in zijn, namelijk: ondernemen.’’

Looptijd

Door een contract voor financial lease af te sluiten wordt de ondernemer wel eigenaar van het voertuig en bepaalt hij zelf het maandbedrag dat hij aan Financiallease.nl betaalt. De looptijd van het contract kan variëren en loopt tot zestig maanden. Aan het eind van de looptijd resteert een slottermijn die in verhouding moet staan tot de waarde van de auto op dat moment. “Met de betaling van het slottermijn wordt de auto volledig juridisch eigendom. Wanneer deze niet kan worden voldaan wordt deze dus geen eigendom, vaak echter wordt het slottermijn doorgefinancierd of wordt de auto ingeruild tegen een andere auto. De klant kan de auto ook altijd zelf verkopen en daarmee de slotsom voldoen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters