Inkoopverenigingen samen verder als Autolease Inkoop Combinatie

De inkoopverenigingen Leaseplatform en Autolease Alliance gaan samen verder onder de naam Autolease Inkoop Combinatie. Per 1 januari 2018 gaat deze combinatie de gezamenlijke inkoopbelangen van leden behartigen.

Norbert Karthaus, directeur van Strix Lease Service, wordt voorzitter van de Autolease Inkoop Combinatie. Over het samengaan van de twee inkoopverenigingen zegt hij: “Beide partijen hebben dezelfde ontwikkeling doorgemaakt. Nu is het tijd voor een nieuwe, grotere vereniging. Dit biedt leden en leveranciers niet alleen meer continuïteit en synergie, maar ook ruimte voor meer innovatie. Zo gaat Autolease Inkoop Combinatie zich oriënteren op nieuwe inkoopgebieden, zoals verzekeringen en facilitaire zaken. Samen creëren we zo meer toegevoegde waarde en efficiencyvoordelen voor alle partijen.”

Groei

Bij de Autolease Inkoop Combinatie zijn 24 autoleasemaatschappijen aangesloten, met een gezamenlijke vloot van ruim 100.000 voertuigen. Karthaus: “We verwachten dat dit aantal de komende periode verder zal stijgen door zowel autonome groei als de aanwas van nieuwe leden. Net als de rest van het bestuur kijk ik vol vertrouwen en enthousiasme vooruit naar toekomstige ontwikkelingen en samenwerkingen met bestaande en nieuwe partners.”

Afwikkeling

Leaseplatform en Autolease Alliance zullen in hun huidige vorm nog tot medio 2018 gecontinueerd worden. Na afwikkeling van de huidige overeenkomsten en afspraken zullen beide verenigingen volgens planning eind 2018 worden beëindigd. De huidige directeuren Manfred van Dijk (Autolease Alliance) en Jan van Eijk (Leaseplatform) zullen gezamenlijk de werkzaamheden van Autolease Inkoop Combinatie oppakken.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters