Kees Jans in RvC Multitankcard

Bij Multitankcard, aanbieder van mobiliteitspassen, neemt cto Kees Jans (59) van RFS Holland per 1 juni zitting in de raad van commissarissen. Met Jacques Hoendervangers (Loyalty Management Nederland) en Hans Brand (ex-Brocacef) zal Jans toezicht houden op de koers en strategie.

Jans wil Multitankcard ondersteunen bij de lopende transformatie van tank- naar mobiliteitspas. Hij noemt de dienstverlener “een platform waarop vele vormen van transport samenkomen. Ik lever graag mijn bijdrage om deze te koppelen aan een pas die deze modaliteiten ontsluit.” Kees Jans brengt ruim 35 jaar IT-ervaring in. Van 1988 tot 2014 bekleedde hij diverse functies bij Schiphol, van 2002 tot 2014 was hij CIO bij de luchthaven. In 2014 trad hij als IT Director in dienst van RFS Holland Holding BV, eigenaar van onder meer Wehkamp. Sinds 2016 vervult hij daar de rol van Chief Technology Officer. In die hoedanigheid is Jans onder meer verantwoordelijk voor de digitale transformatie van de online retailer. Sinds vorig jaar richt Mtc zich op het aanbieden van complete mobiliteit, in plaats van tankpassen alleen. Zo heeft het bedrijf eerder dit jaar met Movemove een oplossing in de markt gezet waarmee ondernemers kunnen reizen met naar believen auto, trein, taxi of OV-fiets.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †