Leasys ook in Nederland

Nederland heeft er een leasemaatschappij bij, Leasys. De leasemaatschappij is volledig eigendom van de FCA Bank. Dit is een joint venture van Fiat Chrysler Automobiles en Crédit Agricole.

Leasys Nederland neemt de lease-activiteiten over van FCA Capital Nederland. Ook dat is een dochteronderneming van FCA Bank. Leasys Nederland wordt geleid door algemeen directeur Luc Griffioen. Hij was voorheen manager lease bij FCA Capital Nederland. “FCA Capital behoudt wel de dealer- en retailfinanciering en gaat dus echt functioneren als bank. De leaseactiviteiten zijn, ook in de andere landen waar Leasys actief is, uit FCA Capital gehaald en ondergebracht in een aparte leasemaatschappij.”

Zakelijk en privé leasen

Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen bij Leasys terecht. In eerste instantie kunnen zij kiezen uit de merken uit de FCA Groep (Fiat, Alfa Romeo en Jeep). Privé leaseklanten kunnen ook al voor Jaguar en Land Rover terecht. Het is de bedoeling dat Leasys vanaf de tweede helft van 2018 een echt multimerkenbeleid gaat voeren. De nieuwe leasemaatschappij heeft een aantal innovatieve leaseproducten. FCA Capital had al Be Free voor particuliere klanten. Hiervoor zijn geen vooruitbetalingen vereist. Ook was het al mogelijk om met Be Free het contract na 24 maanden zonder boete vroegtijdig te beëindigen. Leasys komt nu met Be Free Pro, waarbij dezelfde voordelen ook voor de zakelijke markt beschikbaar zijn. “Er is voor zakelijke klanten nog weinig aanbod voor dergelijke flexibiliteit. Wij denken dat daar wel belangstelling voor is.” Particuliere klanten, maar ook zakelijke kunnen later in het jaar ook gebruik gaan maken van My Leasys. Via dit portaal worden allerlei aanvullende diensten aangeboden. Luc Griffioen: “In Italië zijn al veel ontwikkelingen gaande, ook in combinatie met apps voor de smartphone. Wij hadden daar met FCA Capital nooit zo de focus op, maar we gaan leren van de ervaringen uit Italië en zien wat we ook in Nederland kunnen aanbieden.”

Wereldwijd

Leasys is behalve in Italië ook al actief in Frankrijk, Spanje, Duitsland, Groot-Britannië en België. Leasys heeft zo’n 45.000 klanten en beheert in totaal 200.000 voertuigen. In Italië behoort Leasys tot de grotere leasemaatschappijen. In Nederland had FCA Capital tweeduizend voertuigen in beheer. Luc Griffioen verwacht binnen drie jaar door te groeien naar achtduizend voertuigen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters