Leaseplan introduceert occasionplatform

Leaseplan wil leidend zijn in de wereldwijde trend van eigendom naar gebruik. Leaseplan wil uiteindelijk diensten kunnen aanbieden die voorzien in ‘any car, anytime, anywhere’.

Die ambitie spreekt Leaseplan uit bij de presentatie van de jaarcijfers over 2017. De twee grote markten waar Leaseplan zich op richt zijn de markt voor nieuwe auto’s en die voor kwalitatieve, drie tot vier jaar oude gebruikte auto’s. Voor die tweedehandsmarkt introduceert Leaseplan carnext.com. [responsive-video identifier=”24nVbcETCFc”] Carnext.com voorziet zowel de B-to-C- als de B-to-B-markt van een digitale marktplaats voor de koop of lease van, dan wel een abonnement op een gebruikte auto.

Nul emissie

Bij de presentatie van de jaarcijfers nam Leaseplan als grootste leasemaatschappij ter wereld tevens de leidersrol in de overgang van de verbrandingsmotor naar alternatieve aandrijflijnen. In 2030 wil Leaseplan een wagenpark beheren dat geheel emissievrij is.

Winst

Dan de cijfers. Leaseplan heeft in 2017 de onderliggende nettowinst met 17 procent zien stijgen tot 531,6 miljoen euro. De omzet bedroeg 9,4 miljard euro. De leasevloot groeide met 5,5 procent tot 1,74 miljoen auto’s. Tegenover Het Financieele Dagblad noemt bestuursvoorzitter Tex Gunning de mogelijkheid van een beursgang van Leaseplan in juni dit jaar. Hij zegt daar wel bij dat uiteindelijk de aandeelhouders bepalen of die beursgang ook werkelijk plaats zal vinden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3823 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters