Louwman nadert top tien in lease

De Louwman Groep heeft de grens van twintigduizend leasecontracten geslecht. De retailer zegt de groei te danken te hebben aan de autonome groei van de leaseportefeuille.

Louwman voorziet via zijn leasemaatschappij Alcredis Finance zowel in zakelijke als privé lease. De zakelijke rijders, met name het mkb, maakt in toenemende mate gebruik van het multi-merkaanbod. Voor particulieren biedt Louwman Flexlease, een concept waarbij mensen eenvoudig tussentijds kunnen opzeggen. Inmiddels zijn ruim negenduizend privé leasecontracten afgesloten.

Top tien

Daarmee nadert de Louwman Groep de top tien van grootste leasemaatschappijen in Nederland. In de Aumacon Leasebedrijven top 50, in oktober 2017 verschenen, staat Terberg Leasing immers op een tiende plek met 22.700 leasecontracten. Nu zullen ook de andere leasemaatschappijen profiteren van het toenemende aantal privé leasecontracten, maar een retailer als Louwman heeft wat dat betreft een streepje voor.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters