MisterGreen haalt vijftig miljoen euro financiering op

Leasemaatschappij en zelfbenoemd Tesla-expert MisterGreen heeft vijftig miljoen euro aan extra investeringen opgehaald. Hiermee bedraagt de totale financieringsruimte van het leasebedrijf inmiddels tweehonderd miljoen euro. Dit bedrag gebruikt MisterGreen onder andere voor de ontwikkeling van een vloot robotaxi’s, waarmee het de transportsector op zijn kop wil zetten.

De robotaxi wordt mogelijk gemaakt door Full Self Driving software waardoor de auto zelf kan rijden. “Technologisch gezien is er al veel mogelijk maar zelfrijdende auto’s moeten het vertrouwen van de consument winnen”, vertelt Mark Schreurs, co-founder van MisterGreen.“Het is een kwestie van tijd en wennen aan het idee maar we verwachten dat de eerste volledig zelfrijdende auto’s binnen drie jaar een feit zijn.”

Impuls voor autosharing

Door de zelfrijdende auto wordt het nog makkelijker om een auto met meerdere mensen te delen. Schreurs: ”We zijn ervan overtuigd dat dit de toekomst is. Op het moment dat mensen op hun bestemming zijn, kan de auto dienen als zelfrijdende taxi of gedeelde auto. Dit zal niet alleen elektrisch rijden veel aantrekkelijker maken maar ook het aantal auto’s op de weg en dus de uitstoot van fossiele brandstoffen drastisch verminderen.”

Fossiele brandstoffen

Met deze investering kan MisterGreen zijn missie voortzetten. Het bedrijf wil niet stoppen voordat het gebruik van fossiele brandstoffen tot het verleden behoort. Schreurs: “De transportsector groeit enorm en is wereldwijd verantwoordelijk voor ruim vijftien procent van de uitstoot van de broeikasgassen dat betekent dat de uitstoot in vijftig jaar verdubbelt naar ongeveer drieënveertig gigaton. Dankzij de extra vijftig miljoen euro komen we een stap dichter bij het verwezenlijken van ons doel en maken we de wereld een stukje groener.”

MisterGreen Electric Lease zet zich al meer dan twaalf jaar in om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen, door complete en betrouwbare leasecontracten voor elektrische auto’s aan te bieden. De Tesla expert rust niet tot het gebruik van fossiele brandstoffen voor mobiliteit de wereld uit is. Met hun dienstverlening maken zij elektrisch rijden toegankelijk voor een groot publiek en verkleinen zij de impact op het milieu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *