Nieuw initiatief autodelen: SelectDrive

Op 1 januari gaat een nieuw initiatief voor autodelen van start: SelectDrive. Het is een vorm van leasen, maar dan zonder bijtelling. Door de auto te delen, delen de gebruikers de kosten, waarmee SelectDrive vaak goedkoper uitpakt dan traditioneel leasen of kopen.

De enige voorwaarde is dat de gebruiker van de SelectDrive-auto lid is van de club. Dat kost 29 euro per jaar. De gebruiker betaalt vervolgens met drives voor het gebruik van de auto.

Kosten delen

SelectDrive verschilt van bijvoorbeeld Car2go of Greenwheels doordat de auto daar staat waar hij gebruikt wordt, door een of meerdere mensen. De kosten worden daarbij naar rato verdeeld over de gebruikers. Het is dus wel zaak andere gebruikers te vinden om het gebruik van de auto mee te delen. Het is daarom met name voor bedrijven en zzp’ers interessant.

Andere auto

Met SelectDrive is het mogelijk om in bijzondere gevallen een andere auto te gebruiken, bijvoorbeeld een Tesla voor wie een keer representatief voor de dag wil komen, of een stationwagen om met het gezin op vakantie te gaan. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Bovendien kost dezelfde rit in een luxere auto meer drives.

Elektrisch

SelectDrive start op 1 januari met een twintigtal auto’s en gaat in de loop van 2018 in totaal zo’n vijfhonderd elektrische Nissan Leafs op de weg zetten. Want behalve een logischer gebruik van de auto wil SelectDrive ook bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

2 reacties op “Nieuw initiatief autodelen: SelectDrive

  • 14 november 2017 om 15:00
    Permalink

    Het artikel vermeldt dat er geen fiscale bijtelling aan de orde is. Ik ben benieuwd hoe dit is gewaarborgd omdat autodelen geen vrijstelling voor bijtelling verleen.

  • 15 november 2017 om 12:32
    Permalink

    Roel Hindriks | De SelectDrive deelauto komt onder geen voorwaarde in aanmerking voor bijtelling. Er is geen contract en de deelauto is beschikbaar voor zakelijke en privérijders. Causaal verband, in welke vorm dan ook, is niet aan de orde. Ergo: nóóit bijtelling.

Reacties zijn gesloten.