Nieuw kapitaal voor Moving Intelligence

Volpi Capital en Surmount Ventures hebben onlangs geïnvesteerd in het Nederlandse Moving Intelligence, specialist in voertuigbeveiliging, wagenparkbeheer en telematicaoplossingen.

Met de investeringen ondersteunen de beide bedrijven de groeiambities van Moving Intelligence, dat de komende jaren tien nieuwe Europese markten wil aanboren. Het bedrijf verwacht daarvoor nog eens 45 werknemers aan te zullen stellen. Patrick Horst, ceo Moving Intelligence: “We zijn erg verheugd over de samenwerking met Volpi Capital en Surmount Ventures, die beide een diepgaande kennis hebben over de industrie, onze business en kansen op de markt. We kijken ernaar uit om onze internationale expansie te versnellen en om onze leidende positie in de voertuigbeveiliging, werktuigbeveiliging en wagenparkbeheer te versterken. Bovendien creëert deze krachtenbundeling meer ruimte om te investeren in technologische vernieuwing van onze automotive oplossingen door het verder verbeteren van ons eigen online platform en onze mobiele app.”

Groeikansen

Marco Sodi, Volpi Capital: “We doen al jaren onderzoek naar beveiligings- en telematicaoplossingen voor de automotive sector. Toen we met Patrick en Moving Intelligence in gesprek gingen, waren de sterke punten van het bedrijf en het managementteam meteen duidelijk. We zien enorm veel groeikansen voor het bedrijf, met name in de B2B-markten en internationaal. Door onze focus op B2B-software, data en services, hebben wij een goed begrip van hun businessmodel en zien wij ook welke kansen er nog voor hen liggen. Met hun stabiele trackrecord, sterke klantenbestand, grondige marktonderzoek en innovatieve producten, zijn wij ervan overtuigd dat zij hun ambitie om de voer- en werktuigbeveiliging de komende jaren naar nieuwe Europese markten te brengen, waar zullen maken. We kijken ernaar uit om met zo’n succesvolle ondernemer samen te werken en het team te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling.”

Innovatie

Roelof Bijlsma, Surmount Ventures: “Wij zijn altijd op zoek naar bedrijven die verder denken dan de status quo en innovatie met impact brengen. Moving Intelligence is zo’n bedrijf. Ze zijn uniek in het ontwikkelen van eigen oplossingen voor een breed scala aan mobiliteitsdiensten. Doordat zij een grote markt bedienen zien we veel groeipotentie, vooral in Europa. Ik heb er alle vertrouwen in dat we hen kunnen helpen bij het realiseren van significante groei.” 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.