Opel zet autodeelconcept in ijskast

De verkoop van Opel door General Motors aan PSA Peugeot Citroën heeft de introductie van het autodeelconcept Maven in Duitsland doorkruist. “Het thema carsharing blijft bij ons op de agenda.”

Dat zegt marketingmanager Tina Müller van Opel in een interview met het Duitse magazine Wirtschaftswoche van 13 april 2017. In augustus 2016 kondigde Tina Müller het autodeelconcept Maven van Opel aan. Daimler heeft een vergelijkbaar concept met Car2go en BMW met Drive Now. Maven had in maart 2017 in Duitsland van start moeten gaan, maar het plan is ingehaald door de actualiteit. Maven zou immers samen met General Motors worden ontwikkeld. In de Verenigde Staten is General Motors actief met Maven in elf steden. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende modellen Chevrolet, elektrisch of met brandstofmotor. Hoewel Maven in Duitsland nu niet doorgaat, blijft een vorm van autodelen wel bij Opel op de agenda staan, belooft Tina Müller.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters