PSA lanceert Free2Move Lease in Nederland

In navolging van Spanje, Italië, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk lanceert autofabrikant PSA zijn mobiliteitsdienst Free2Move Lease nu ook in Nederland.

Free2Move Lease richt zich op operationele lease voor B2B klanten. De private-leaseformules blijven het domein van de captives Opel Finance en PSA Finance. Onder leiding van Lloyd de Meza moet Free2Move Lease een plek weten te bemachtigen op de Nederlandse leasemarkt. Er wordt niet alleen gewerkt met de eigen merken maar ook met ‘vreemde’. Deze maand is de aftrap voor Peugeot, Citroën en DS; in januari 2019 volgt Opel.

Competitief

“De leasemarkt in Nederland is zeer competitief”, zegt Lloyd de Meza. “Om als merken enigszins onafhankelijk te kunnen opereren, is een sterke in-house leasemaatschappij onmisbaar.” Naast het aanbieden van competitieve leaseproposities legt Free2Move Lease ook de focus op bedrijfswagens van de eigen merken en op de verkoopontwikkeling van auto’s met alternatieve brandstofsoorten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †