Renate Hemerik nu écht voorzitter VNA

Renate Hemerik is vrijdag tijdens de algemene ledenvergadering van de VNA unaniem benoemd tot voorzitter. Ze combineerde tot nu toe haar rol van directeur officieus met het voorzitterschap. Die situatie heeft nu een officieel karakter gekregen.

Na het vertrek van Pieter Hofstra, enkele jaren geleden, zocht VNA naar een opvolger. Die diende zich echter niet op korte termijn aan, waarna Hemerik op verzoek van het bestuur de taak waarnam. De nieuwe voorzitter hoopt “meer deuren voor de sector te openen, slimme verbindingen te leggen en strategische samenwerkingen aan te gaan die de sector verder kunnen brengen in de dynamische en uitdagende tijden die zij voor de boeg heeft.”

Vernieuwde mobiliteit

De leasebranche kan volgens haar een grote rol gaan spelen in de invulling van vernieuwde mobiliteit. “Waar autoleasemaatschappijen vroeger met een klant praatten over de keuze tussen een benzine- of dieselauto, stelt de klant ons vandaag de dag de vraag hoe hij zijn totale mobiliteitsbeleid het beste kan invullen. Dat betekent andersoortige vraagstukken, zowel voor de leasemaatschappijen, als voor ons als branchevereniging. Maar dat betekent ook een pro-actievere rol voor de VNA.” Hemerik noemt daarbij nadrukkelijk ook de invulling van integrale duurzame mobiliteit.

De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen telt 45 leden. De leasesector is goed voor 53 procent van alle nieuwverkoop in ons land.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.