Stapp.in lanceert techlabel Vecore

Autodeelformule Stapp.in splitst de activiteiten om ruimte te creëren voor haar eigen, meer op technologie gerichte nieuwkomer Vecore.

Stapp.in geeft via een app 24/7 toegang tot een deelauto. Op basis van gebruikerservaring is de techniek steeds verder ontwikkeld. Nu is volgens oprichter Reinald Bronkhorst het moment gekomen om de activiteiten te splitsen.

Wagenpark

Stapp.in blijft gericht op autodeelprojecten binnen communities, terwijl Vecore tekent voor CE-gecertificeerde techniek. Daarmee hebben gebruikers bijvoorbeeld 24/7 toegang tot het wagenpark, zonder fysieke sleuteloverdracht. Ook biedt het systeem een eco-score, rijgedraganalyse, GPS-tracking en een planningsmodule om het wagenpark optimaal te benutten. Zo is het mogelijk om mobiliteitsdiensten via één platform te ontsluiten en eindgebruikers Mobility as a Service (MaaS) aan te bieden.

Autoverhuurders

De doelgroep van Vecore bestaat uit mobiliteitsplatformen, wagenparkbeheerders, autoverhuurders en leasemaatschappijen. Met de juiste technische kennis kunnen zij volgens Vecore flink aan efficiency winnen en hun kosten en milieubelasting reduceren.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †