Tankapp ALD nu ook voor privéleaserijders

Na een pilot vorig jaar met een tankapp voor leaserijders zet ALD de samenwerking met Easy2pay voort met een tankapp voor privéleaserijders.

Ongeveer duizend privéleaserijders gaan de komende maanden de Easy2pay-app uitproberen. Daarmee kunnen zij tankbeurten eenvoudig via de mobiele telefoon betalen. Gebruik van de app is gratis.

“Door de huidige Covid-19-maatregelen gaan we deze dienst versneld uitrollen’’, vertelt Lonneke van der Horst namens ALD. “Met Ease2pay spelen we in op een extra behoefte aan contactloos betalen en testen we uit hoe we het betaalproces nog gemakkelijker en veiliger kunnen maken voor onze private-leaserijders.”

Plezierig

ALD heeft gebruikerservaringen verzameld van de eerste pilot. Daaruit blijkt dat 77 procent het digitale betaalproces rondom tanken plezieriger vond dan het conventionele betaalproces. Met de app is het niet langer nodig om informatie als kilometerstand, pincode of pompnummers te onthouden. En in de rij wachten om te betalen is ook niet nodig.

ALD verwacht dat ook privéleaserijders gemak zullen ondervinden van de app. Deze groep klanten tankt doorgaans bewuster dan de zakelijke rijder, omdat zij zelf de brandstofkosten betalen. De app geeft hen nog beter inzicht in de maandelijkse kosten en helpt hen bij het verkrijgen van een helder overzicht van de goedkoopste tankstations in de buurt. Bij succes wordt de dienst standaard aangeboden en geïntegreerd in de eigen ALD-app.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.