Toyota.nl beste site voor privélease

Voor de tweede keer is Toyota.nl als beste site beoordeeld door consumenten die zoeken naar privélease.

Dat is de uitkomst van een benchmarkonderzoek dat WUA heeft laten uitvoeren onder 857 consumenten die op smartphone en desktop op zoek gingen naar een privéleaseauto. Zij waren vrij te bepalen welke websites zij bezochten, hoe zij die vonden, in welke volgorde en hoe zij de websites hebben ervaren.

Presentatie

Waar Toyota.nl volgens WUA hoog op scoort, is de presentatie van het aanbod. Vooral op het kleinere scherm van de smartphone slaagt Toyota erin consumenten snel naar de juiste pagina’s te leiden. WUA citeert een consument over Toyota.nl: “De eerste info staat al op de homepagina, je hoeft dus niet lang te zoeken en te klikken. Ze maken de prijs gelijk bekend, ook al is het een vanafprijs.”

Informatievoorziening

Volkswagen.nl is één positie gestegen en staat nu tweede. Volgens WUA gooit met name de desktopversie van de website hoge ogen. Met name de informatievoorziening rondom het privéleasecontract is goed. De ervaring op smartphone valt iets tegen. Daar lijkt de configurator minder goed te werken. WUA citeert de volgende reactie van een consument over Volkswagen.nl: “De website oogt zeer overzichtelijk. Logische en duidelijke hoofdpunten/kopjes.” Renault.nl zakt één plaats omlaag naar een derde positie, maar wordt wel het vaakst als favoriet gekozen.

Hekkensluiters

Suzuki.nl, Honda.nl en Dacia.nl zijn de hekkensluiters van het benchmarkonderzoek. Consumenten geven aan het aanbod op Dacia.nl zeer beperkt te vinden. Ook ontbreken basisfuncties, zoals een zoekfunctie. De vormgeving van de website laat ook wel wat te wensen over. De visuele verleiding ontbreekt, aldus de consument.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters